Att spela poker är för det mesta bara kul, men det finns också en del riktiga skräckhistorier om vad människor har råkat ut för när de har spelat poker.

På forumet Reddit, där man kan hitta det mesta, finns en tråd om läskiga upplevelser vid pokerbord. En del av berättelserna handlar om de som spelat bort alla sina pengar, eller varit nära att göra det, men det finns också mer extraordinära händelser. Lika påfrestande som det är att förlora, lika påfrestande kan det vara att vinna, om det innebär att man sitter med en riktig superhand men motspelarna lägger sig, och man därför inte får vara med om att insatserna trissas upp.

En person deltog i ett pokerparti i en privatpersons hem, som fick besök av rånare. Det är en upplevelse som nog ingen som läser denna blogg skulle önska ens sin värsta fiende.

Slutligen ska man inte glömma bort att poker är ett psykologiskt spel. Det innebär att det kan vara ganska lite pengar inblandade i det psykologiskt mest laddade spelögonblicket. En av de som skriver i den aktuella Reddit-tråden berättar att hens mest påfrestande upplevelse var när hen nästan förlorade åtta dollar. Samma person har enligt egen utsago förlorat 1400 dollar i andra partier, utan att blinka.

Håll koll på din bank roll

Är det något man lär sig av att läsa inläggen i tråden så är det att bank roll management är extremt viktigt för den som vill förbli vid sina sinnens fulla bruk vid pokerbordet. Bank roll management handlar om att aldrig spela över sina tillgångar, utan istället sätta av en viss summa för spel, och aldrig spela slut på denna. Bank roll är inte bara de pengar man har till ett visst parti, eller de pengar man har insatta på en spelsajts konto. Det handlar om de pengar man har att spela för totalt, och är man en skicklig spelare, som inte överskattar sin förmåga, kan man få denna att växa.

Sedan bör man naturligtvis minska risken för att bli rånad om man spelar om stora pengar privat. Nämn därför aldrig pokerpartiet med stora insatser i offentliga konversationer på Facebook, och skryt inte heller med dina vinster. Man vet inte vem som kan läsa den typen av statusar.