Att veta om du har ett spelberoende kan vara väldigt svårt eftersom gränsen mellan att vara beroende och inte kan vara ganska hårfin. Men om du känner att du har väldigt svårt att sluta spela även fast du förlorar stora summor pengar dagligen, så har du med största säkerhet hamnat i ett spelberoende.

Det är fler människor än du kan tro som har hamnat i ett spelberoende någon gång, det behöver inte bara vara ett beroende för poker online utan det kan även vara ett beroende för att till exempel spela på trav. Denna artikel är främst riktad till dig som är lite osäker på om du är i ett spelberoende eller inte.

Tecken på att du har hamnat i ett spelberoende

Det finns en del olika tecken på att du kan ha hamnat i ett spelberoende och även om endast ett tecken passar in på dig så bör du söka hjälp, då det finns stor risk att du hamnar i ett större beroende.

De första tecknen på att du har hamnat i ett spelberoende är att du har svårt att sluta spela även fast du märker att du förlorar en massa pengar på det. Detta är ett väldigt allvarligt tecken då det kan sluta med att du inte har råd att betala dina räkningar eftersom du har spelat bort större delen av din inkomst. Ett annat tecken på att du har ett spelberoende är att du så fort du kommer hem från jobb eller skola väljer att sätta dig framför datorn och spela. Detta gör att du kanske inte hinner med viktiga saker som du måste göra när du har kommit hem. Ytterligare ett annat väldigt stort tecken på ett spelberoende är att du väljer att sitta hemma och spela istället för att umgås med vänner när de hör av sig. Detta kan innebära att du förlorar många vänner på grund av att du inte har tid att umgås.

Så tar du dig loss från ett spelberoende

När du har hamnat i beroende, oavsett om det är ett spelberoende eller ett annat beroende, är det viktigt att du får hjälp. För att ta dig loss från ett spelberoende kan du söka hjälp via beroende linjer, eller kontakta en psykolog i närheten av vart du bor.