Man ska drömma stort och vill man ha en karriär som pokerspelare på heltid så handlar det om att måste ha mer än en stor vilja. Man behöver passion och finna det spel som man vet man kommer växa mest på.

Stora kända pokerspelare kan man räkna upp på sina fingrar, om man då inte tar med alla Hollywood-skådisar som även fått ett namn inom spelvärlden. Ta bara Ben Affleck som vi tidigare skrivit om. han är ett stort proffs och har ett minne som gör att han blir farlig på att räkna kort. Ser man till antalet personer som spelar poker så är det flera miljoner människor och sätter man det i perspektiv till hur många som verkligen kan leva på det och ha det som ett yrke så är det bara en liten procent. Men den procenten är otroligt bra, och har även ett väl arbetat system för hur de ska bli så bra som möjligt och när de ska sluta spela.

Vad som krävs

Vad det handlar om främst av allt är att man ska utgå från sig själv och hur man är som person och vad som får en att gå igång och inte. Ska man bli duktig gäller det att veta hur man fungerar och att inte förlora sig själv och sin tro på sin förmåga. Mycket handlar även om att bli grym på att analysera och att förutse motståndaren, vad den har på handen. Ett annat tips är att man ska alltid vara sann mot sig själv när man spelar för att inte hamna i ett destruktivt mönster som så många ändå hamnar i där de spelar för att vinna tillbaka.

Här kommer en video med några bra tips som man bör ta till sig för att bli lite bättre än vad man redan är.